Λαμπρή προγραμματίζεται να είναι και φέτος η στρατιωτική παρέλαση, η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της εθνικής επετείου μας της 28ης Οκτωβρίου. Θα συμμετέχουν μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού Ξηράς, θα πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού Θα αγκυροβολήσουν στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας.

Πριν από ίγες μέρες πάρθηκε η απόφαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μην είναι ούτε φέτος «μίζερη» η παρέλαση αλλά να μη κοστίσει και πολλά. Να κινηθεί μέσα σε λογικά πλαίσια και σε καμία περίπτωση να μην πλησιάσει το κόστος που απαιτούνταν τα προηγούμενα έτη το οποίο ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν μηχανοκίνητες μονάδες του Στρατού που εδρεύουν στη βόρεια Ελλάδα, πεζοπόρα τμήματα που στρατοπεδεύουν στους γύρω νομούς και θα συμμετάσχει και η Αεροπορία Στρατού. Στα μηχανοκίνητα τμήματα περιλαμβάνονται άρματα μάχης Λέοπαρντ, βαρύ αυτοκινούμενο πυροβολικό και πολλά άλλα. Από την Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να πετάξουν όλοι οι τύποι των μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει και πιθανόν και το ακροβατικό αεροσκάφος που διαθέτει το οποίο εντυπωσιάζει με τους ελιγμούς που πραγματοποιεί . Η στρατιωτική παρέλαση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο καιρός θα είναι καλός και οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας θα απολαύσουν τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου.

Γ. Κοκ.