Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί του προσεχούς Σαββάτου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Ομιλητής στην ίδια εκδήλωση θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρόνης Μακρίδης, επισήμανε ότι η επιλογή της ημερομηνίας για την εκδήλωση και του θέματος δεν έγινε τυχαία. Έγινε για λόγους συμβολισμού. Στις 18 Οκτωβρίου του 1981 το ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, είχε πετύχει τη μεγάλη εκλογική νίκη και η δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν μια από τις μεγάλες αλλαγές που έφερε.

Αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μακρίδης είπε ότι «περισσεύει η πολιτική ανευθυνότητα» και σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εθνική συμφιλίωση, εθνική συνεννόηση, όχι διχασμούς και περιχαρακώσεις».

Για την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει «ανησυχία» στα μέλη και στελέχη του και αυτή η ρευστότητα δεν βοηθάει ούτε το κόμμα, ούτε τη χώρα. Κάλεσε όσους κάνουν κινήσεις ή έχουν απόψεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους στα όργανα του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση την κατεύθυνση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα αρχίσουν και οι διεργασίες για την κατάρτιση ψηφοδελτίου, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές πριν από τη συμπλήρωση της τετραετίας το 2016.