Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Να χαλαρώσει τη θηλιά που έχει αγκαλιάσει από το λαιμό την ελληνική οικονομία, επιχείρησε με παρέμβασή του στη Βουλή, ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός των Οικονομικών τόνισε ότι το κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ούτε τις προοπτικές ανάπτυξής της, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.  

Επιχείρησε δε να καθησυχάσει δανειστές και αγορές, λέγοντας ότι η Ελλάδα  θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με τους πιστωτές, ενώ προανήγγειλε μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ.

«Οι αγορές πολλές φορές είναι νευρικές και υπερβολικές στις αντιδράσεις τους», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι επάξιο μέλος της ευρωζώνης αλλά και ότι έχει τα εχέγγυα να ξεκινήσει τη πορεία προς την ανάπτυξη».


 Ο κ. Χαρδούβελης, εκτίμησε ότι το μέλλον δεν θα είναι ανέφελο αλλά δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη πορεία που είχε ως τώρα αλλά χρειάζεται όπως είπε, η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Είπε, ακόμα ότι η χώρα έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα που της επιτρέπει να προχωρήσει σε σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει. Τέλος, υπογράμμισε ότι έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με τους εταίρους η εξεύρεση βιώσιμη λύση για το χρέος.