Για ανεύθυνη στάση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη

«Μέχρι χθες ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε «σαφάρι εξαγοράς υποστήριξης ψήφων και εξαγοράς συνειδήσεων», ο κ. Παπαδημούλης δήλωνε επί λέξει "όσες εξαγορές ή προσπάθειες εξαγορών και να επιχειρήσει ο κ. Σαμαράς, μαζί με το ταίρι του τον κ. Βενιζέλο δεν έχουν τους 180 βουλευτές" και ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλούσε ευθέως για "πιέσεις με παροχές και ανταλλάγματα» και «εκτροπή με χρηματισμό βουλευτών"» είπε και συνέχισε:

«Σήμερα κατά την επίσκεψή τους στον εισαγγελέα ο κ. Παππάς και ο κ. Σκουρλέτης, ούτε είδαν ούτε ξέρουν, ούτε άκουσαν τίποτα. Αφού έριξαν το δηλητήριό τους, για να εκβιάσουν πολιτικά τους βουλευτές και να αναστατώσουν τις αγορές, σήμερα εμφανίζονται, απλώς, ως ανύποπτοι. Όμως, οι αγορές και παρακολουθούν και γνωρίζουν τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ερμηνεύουν με τον τρόπο που παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες τόσο την πολιτική ανωμαλία που επιδιώκουν, όσο και τις επίσημες δηλώσεις των τελευταίων ωρών του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του ότι "δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε καμία συμφωνία της χώρας", "όταν μιλάμε για αγορές εννοούμε κυρίως κερδοσκοπικά συμφέροντα, είναι κάτι σαν να λέμε διεθνείς ενώσεις απατεώνων" ή «Εμείς δεν βασιζόμαστε στις αγορές, ούτε θα δανειζόμαστε από τις αγορές".

Η κυρία Βούλυεψη πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον δρόμο του κ. Τσίπρα και του κόμματός του. Με ενότητα, σταθερότητα και την αποφασιστική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας, οδηγεί με ασφάλεια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».