Οι Ευρωπαίοι φοβούνται μην «ανάψει το φιτίλι» η Ελλάδα και η κρίση περάσει στις μητροπόλεις δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης λέγοντας ότι στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να συμπαραταχθεί με τις χώρες που συμμετέχουν στον «καυγά» για τη λιτότητα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Βούτσης είπε ότι σε περίπτωση που οι δανειστές κρατήσουν σκληρή στάση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, υπάρχουν δύο κινήσεις. «Το πρόγραμμα της ΔΕΘ που χαρακτηρίσαμε μη διαπραγματεύσιμο. Θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την πρώτη μέρα, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με τους δανειστές» ανέφερε προσθέτοντας ότι «θα συμπαραταχθούμε με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που συμμετέχουν στον ενδο-καυγά (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία). Γίνεται μια μεγάλη αναταραχή με θετικό πρόσημο και η Ελλάδα μπορεί να μπει σε αυτήν».

«Το ίδιο το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι ένα σήμα που θα λάβουν σοβαρά υπόψη. Φοβούνται μήπως ο "ιός της Ελλάδας" -γιατί βρίσκονται σε κρίση- ότι θα περάσει στις μητροπόλεις. Σκέφτονται πάρα πολύ μην ανάψει το φιτίλι» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Βούτσης μίλησε για δυσανεξία που έχουν οι εταίροι-δανειστές να δώσουν οποιαδήποτε εύλογη λύση (φοροελαφρύνσεις, χρέος, απομάκρυνση ΔΝΤ). «Όλοτο πακέτο που διαμόρφωνε το αφήγημα της κυβέρνησης έχει γειωθεί από τους εταίρους».

Παράλληλα έκανε λόγο και για αντιφάσεις μέσα στο κυβερνητικό μπλοκ, επισημαίνοντας ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι η πόλωση.

«Η χώρα θα θυμάται τον κ. Χαρδούβελη για το ανελλιπώς που είπε» σχολίασε για τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την αποπληρωμή των χρεών.