Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Βολές προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά του εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ προειδοποιώντας Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πόλωση ρίχνουν την χώρα στα βράχια.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών τορπιλίζουν την σταθερότητα και υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για απεμπλοκή από το πρόγραμμα αφού διογκώνονται και λειτουργούν στο εξωτερικό κατά της χώρας μας.

Η Χαριλάου Τρικούπη προτίμησε να παίξει ρόλο παρατηρητή και να μην εμπλακεί στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μαξίμου και Κουμουνδούρου με ακραίες δηλώσεις στελεχών τους. Όμως χθες ξεκίνησε διμέτωπο ακόμη και κατά του κυβερνητικού εταίρου της θεωρώντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και ότι οι δηλώσεις των στελεχών των δύο κομμάτων από το άδειασμα των ATM έως τους επιχειρηματικούς κουμπαράδες υπονομεύουν την οικονομία.

Σαφέστατο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος λέγοντας: «Μαζέψτε τους, κύριε Σαμαρά και κύριε Τσίπρα. Καταστρέφουν την οικονομία, δυναμιτίζουν τα πάντα, καταστρέφουν ό,τι πέτυχε ο λαός με τις θυσίες του».

Απόλυτα συντονισμένος με την Χαριλάου Τρικούπη εμφανίστηκε και ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης σχολιάζοντας πως στον βωμό ενός μικρού δικομματισμού υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια και η οικονομία.

Στον χορό της καταγγελίας μπήκε ως ήταν αναμενόμενο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας πως βλέπουμε σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός και πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η ένταση και οι μικροκομματικές αψιμαχίες γίνονται επιχείρημα των αγορών και διεθνών κύκλων που δεν συμπαθούν την χώρα μας για να μάς πολεμήσουν.

Η ψύχραιμη στάση που επιχειρεί να κρατήσει η Χαριλάου Τρικούπη σχετίζεται με την πεποίθηση της ηγεσίας της ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εμφανιστεί ακόμη και υπό συνθήκες άγριας πόλωσης, ως παράγοντας σταθερότητας.

Επίσης, η γραμμή της κριτικής και απέναντι στην ΝΔ αποδίδεται στην ειλημμένη απόφαση του κ. Βενιζέλου για τήρηση σαφών αποστάσεων από τον κ. Σαμαρά ιδίως για θέματα που αποτελούν σημεία πολιτικής και ιδεολογικής αναφοράς.