Αθανασίου: Όσοι παραπεμφθούν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα έχουν δίκαιη δίκη

Αθανασίου: Όσοι παραπεμφθούν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα έχουν δίκαιη δίκη

Όσοι παραπεμφθούν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα έχουν δίκαιη δίκη, επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σχολιάζοντας την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή στο ακροατήριο των μελών της Χρυσής Αυγής τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και όσοι παραπεμφθούν – αν παραπεμφθούν – θα έχουν μια δίκαιη δίκη, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», 

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Θεσμοί σε Κρίση», που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε πως η προδικασία έφθασε στο τέλος και με την ολοκλήρωση της προανάκρισης γίνεται η πρόταση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών προκειμένου για να παραπεμφθούν σε δίκη άτομα, εφόσον υπάρξουν αδικήματα. 

«Η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της ανεξάρτητα χωρίς να επηρεάζεται και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι ζηλευτή, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους του Ευρωπαίους εταίρους μας», επισήμανε. 

Σχολιάζοντας εξάλλου τις καταγγελίες στελεχών της Χρυσής Αυγής, που υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα πολιτικά κόμματα είπε ότι αυτές οι απόψεις έχουν στόχο να παραπληροφορήσουν τους πολίτες: 

«Αυτά που ακούστηκαν από ορισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής ότι η Δικαιοσύνη επηρεάζεται από την πολιτική εξουσία είναι εκ του πονηρού και είναι περιττό ακόμα και να τα διαψεύδει κανείς, γιατί παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο