Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Ξαφνικά χθες το απόγευμα φούντωσαν οι φήμες για πρόωρες εκλογές. Τα τηλέφωνα στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία χτυπούσαν μετά μανίας. Η φημολογία εξαπλώθηκε ταχύτατα.

Τα σενάρια έλεγαν πως προγραμματίζεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του Νοεμβρίου καθώς, οι περισσότεροι ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει αποφάσισε να δώσει τέλος και να ζητήσει εκλογές.

Όλα αυτά κάτω από το βαρύ κλίμα που διαμορφώθηκε τις τελευταίες ημέρες, με το χρηματιστήριο να κατρακυλάει και να γίνεται λόγος για «μαύρες» μέρες και τα σπρεντς να παίρνουν την ανηφόρα, φτάνοντας σε επίπεδα υψηλότερα ακόμη και από το Μάρτιο του 2010, δηλαδή λίγο πριν η χώρα μπει στο μνημόνιο.

Πολλοί απέδιδαν τις φήμες και τα σενάρια σε ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι έχουν ως στόχο να αγοράσουν φθηνά. Αυτή άλλωστε είναι η συνήθης πρακτική τους.

Το κλίμα στο εσωτερικό έχει ξεφύγει, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έχουν φτάσει να αλληλοκατηγορούνται για τα πάντα.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, διάφοροι σεναριογράφοι που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν.

Ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ διέψευσαν κατηγορηματικά, όλα τα σενάρια και ξεκαθαρίζουν πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις διαδικασίες για την ψήφιση του προϋπολογισμού και στη συνέχεια της προεδρικής εκλογής.

Πάντως, οι περισσότεροι αναφέρουν πως το πολιτικό σύστημα εισέρχεται σε μια περίοδο που η σκληρότητα της δεν θα έχει εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν.

Όλα αυτά βεβαίως κάνουν κακό στην οικονομία και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες των πολιτών.