Το πολιτικό σύστημα δείχνει πλήρη αδυναμία συνεννόησης τόνισε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM, η κ. Χριστοφιλοπούλου επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί «κουμπαράδων», ωστόσο σημείωσε ότι και «η ΝΔ ρίχνει λάδι στη φωτιά».

«Η ΝΔ βολεύεται πρόσκαιρα και μικροπολιτικά από την όξυνση ενόψει των ίσως επερχόμενων εκλογών, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προκαλέσει, ενώ έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας» σημείωσε και προσέθεσε: 

«Η κυβέρνηση κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια -με όποιες αδυναμίες μπορεί να υπάρχουν- και δεν πρέπει να τη ναρκοθετούμε εμείς οι ίδιοι», για να επαναλάβει ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εάν δεν ελεγχθούν ένθεν και ένθεν οι ακρότητες και η πόλωση, μπορεί να υπάρξει ατύχημα απευκταίο για τη χώρα μας».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι «πρέπει να υπάρξει μία μίνιμουμ συναίνεση όλων των συνταγματικών δημοκρατικών δυνάμεων από τη συντεταγμένη δεξιά -όχι την ακροδεξιά του ναζισμού- μέχρι την αριστερά για το θέμα του χρέους» και παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση». 

«Το πρόβλημα έγκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς είναι και στη δική μας πλευρά» υποστήριξε.

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «ο δημοκρατικός χώρος από το κέντρο έως την αριστερά εμφανίζεται πολυκερματισμένος και μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κλίμα πολυδιάσπασης».