Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει «άλλον δρόμο για να βγει από την κρίση» επεσήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σε ομιλία του στο Επιμελητήριο Χανίων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανέφερε ότι «υπάρχει ελπίδα, δεν είναι μαύρα τα πράγματα», ανέπτυξε τις προτάσεις του που οδηγούν, όπως είπε, «στον άλλο δρόμο που έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες».

Όπως είπε, «αυτός ο δρόμος σημαίνει αποκατάσταση των μισθών, ανταγωνιστική φορολογία με χαμηλούς συντελεστές, καταγγελία των μνημονίων, διαγραφή του επαχθούς χρέους έστω και μονομερώς και επιστροφή του κατοχικού δανείου».

Χαρακτήρισε αντισυνταγματικούς όλους τους νόμους που επέβαλε το μνημόνιο και τόνισε ότι «από την Κρήτη αρχίζει η μάχη για να αλλάξουμε τα πράγματα, να επαναφέρομαι την αξιοπρέπεια του πολίτη και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, η μάχη για να φέρουμε πίσω τη Δημοκρατία».

Παράλληλα, απηύθυνε μήνυμα ενότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από το πρώτο βράδυ των εκλογών να συσταθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου για το χρέος και χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα του στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια.

Ακόμα κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ποτάμι επειδή, όπως εξήγησε, δεν στήριξαν την πρόταση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.