Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

«Όλα στο τραπέζι». Με αυτή την λογική τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθουν στην συνεδρίαση της ΚΕ το Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητήσουν θέσεις και απόψεις για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος τους, κάτω από την σκιά των γεγονότων που έφερε «η σπουδή του πρωθυπουργού για να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο». 

Η άκαμπτη στάση των δανειστών που δημιούργησε την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και την έκρηξη των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων απασχόλησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ιδιαίτερα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  και επανέφεραν στο τραπέζι τα εναλλακτικά σενάρια. 

Έτσι λοιπόν η συνεδρίαση της ΚΕ αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η εσωκομματική αντιπολίτευση τουλάχιστον μέχρι πρότινος ήταν κάθετη στο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά  υπαναχώρηση από την πλευρά  του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα που θα συζητήσει με τους δανειστές. 

Από την άλλη όσο πιο κοντά μοιάζει να είναι η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα θέλει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως λένε μάλιστα οι στενοί του συνεργάτες η πρόσφατη κρίση ανέδειξε δυο πράγματα. « Ή ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι τις γίνεται  ή  ότι λέει ψέματα και υποκρύπτει στοιχεία. Και στις δυο περιπτώσεις πάντως οι κινήσεις της έφεραν πανικό με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία της χώρας . Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί ακόμα». 

«Έτσι, η κυβέρνηση  πανικόβλητη από τις  εξελίξεις δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: την στρατηγική της έντασης και της κινδυνολογίας με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών» επισημαίνουν ακόμα  τα στελέχη της Κουμουνδούρου και προσθέτουν, «ο κ. Σαμαράς επαναφέρει στη Βουλή τη θεωρία των δύο άκρων συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία ενώ οι επιτελείς του μιλάνε για άδεια ΑΤΜ και άλλες καταστροφές σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση δεν διστάζει δηλαδή ούτε καν τις καταθέσεις των πολιτών να ρισκάρει προκειμένου να παρατείνει λίγους μήνες τη θητεία της. Δεν διστάζει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες μόνο και μόνο για να παραμείνει αυτή λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τον κατήφορο της συγκυβέρνησης στην ένταση και την κινδυνολογία. Αντίθετα, εμμένουμε στη δική μας πολιτική πρακτική που επικεντρώνεται στα οξύτατα προβλήματα των πολιτών, στην δημόσια παρουσίαση και διαβούλευση της εναλλακτικής κυβερνητικής πολιτική μας, και στη δημιουργία των απαραίτητων συμμαχιών για την μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα μας».