«Η χρονιά "κλείνει" με 20 εκατ. τουρίστες, αριθμός που συνιστά μια πολύ καλή χρονιά και ως προς τα έσοδα», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού από την Κρήτη, όπου βρίσκεται.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε πως «μεταξύ των προτεραιοτήτων που έθεσε η υπουργός είναι η προώθηση άλλων μορφών τουρισμού, στην Ελλάδα, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός. Παράλληλα, όπως είπε «θέλουμε να προσελκύσουμε, πέραν του μαζικού, και ποιοτικότερο κόσμο που θα ενδιαφερθεί και για τα κρητικά προϊόντα αλλά και το πολιτιστικό απόθεμα που έχει η Κρήτη».

Σύμφωνα με την κυρία Κεφαλογιάννη, άμεση σχέση με τον τουρισμό έχει και «το καλό πολιτικό και οικονομικό κλίμα και η σταθερότητα». «Έχουμε προσπαθήσει να θωρακίσουμε το τουριστικό προϊόν, και εκτιμούμε ότι το 2015 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό στη χώρα μας», πρόσθεσε.

Το μεσημέρι η υπουργός  Τουρισμού θα επισκεφθεί τα οινοποιεία Μιχαλάκη και Ζαχαριουδάκη και στη Μονή Επανωσήφη.

Στη συνέχεια, θα μιλήσει σε ημερίδα με θέμα «Αγροτουρισμός - Οινοτουρισμός - προσκυνηματικός τουρισμός, στρατηγική ανάπτυξης για το νότο και την ενδοχώρα της Κρήτης» στην πλατεία Μοιρών.

Στο συνέδριο, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο γ.γ. του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς και ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος.