current views are: 1

17 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση09:44

Ο Θεοδωράκης δεν περνάει ούτε… ΣΥΡΙΖΑ από τον Καμμένο

Η ξαφνική όξυνση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ- Ποταμιού αιφνιδίασε το σύνολο (σχεδόν) του πολιτικού προσωπικού, για να μην πούμε ότι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς όλα προδιέγραφαν ένα «τρυφερό φλερτ» που ενδεχομένως θα μπορούσε να καταλήξει αίσια μετά τις προσεχείς εκλογές. 

Δημοσίευση 09:44’
αρθρο-newpost

Η ξαφνική όξυνση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ- Ποταμιού αιφνιδίασε το σύνολο (σχεδόν) του πολιτικού προσωπικού, για να μην πούμε ότι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς όλα προδιέγραφαν ένα «τρυφερό φλερτ» που ενδεχομένως θα μπορούσε να καταλήξει αίσια μετά τις προσεχείς εκλογές. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Η ξαφνική όξυνση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ– Ποταμιού αιφνιδίασε το σύνολο (σχεδόν) του πολιτικού προσωπικού, για να μην πούμε ότι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς όλα προδιέγραφαν ένα «τρυφερό φλερτ» που ενδεχομένως θα μπορούσε να καταλήξει αίσια μετά τις προσεχείς εκλογές.  

Για τους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τον Σταύρο Θεοδωράκη, όμως, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα την ημέρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και με τον Πάνο Καμμένο. Ο Θεοδωράκης, με προϋπηρεσία στην προσπάθεια μόρφωσης των Ρομά, με θέσεις… ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα, δεν κρύβει την απέχθειά του για τις ακραίες φωνές και ταυτοχρόνως αποκρούει μετά βδελυγμίας τις θεωρίες συνομωσίας. Και ταυτοχρόνως, θεωρεί ότι όλα αυτά που αποκρούει ή αντιμάχεται, πιστεύει ότι τα πρεσβεύουν οι ΑΝΕΛ. Ήταν ενδεικτικές εξάλλου οι σχετικές δηλώσεις του.

Αρνήθηκε λοιπόν να μπει στο ίδιο κάδρο με τον Πάνο Καμμένο, προκαλώντας τα απαξιωτικά σχόλια του προέδρου των ΑΝΕΛ. Όχι όμως και του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης. Ήρθε όμως το non paper της Κουμουνδούρου που όριζε ως ημερομηνία αυτής της συνάντησης την προσεχή Τρίτη κάτι που προκάλεσε την τελική ρήξη και την ανταλλαγή, εκατέρωθεν, δηλητηριωδών σχολίων. 

Συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη, δεν αποκλείουν αυτή η συνάντηση να γίνει στο μέλλον. Αν το επιτρέψει, φυσικά, το πολιτικό κλίμα. Αυτό που αποκλείουν κατηγορηματικά είναι το ενδεχόμενο Ποτάμι και ΑΝΕΛ να συνυπάρξουν στο ίδιο σχήμα στήριξης μιας πολυκομματικής κυβέρνησης. Το είπαμε και παραπάνω, το είπε και ο Θανάσης Σκόκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Ποταμιού, μιλώντας για «ψεκασμένους». Ο Θεοδωράκης, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ποταμιού, θεωρεί αδύνατη τη συνεργασία μαζί τους. 

Βεβαίως, σύμφωνα με το Ποτάμι, τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα υπάρξει καθώς εκτιμάται ότι οι ΑΝΕΛ, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, θα συντριβούν στη μέγγενη της πόλωσης και του δικομματισμού. Ο Στ. Θεοδωράκης θεωρεί ότι μετά τις εκλογές- όποτε και αν γίνουν αυτές, το Ποτάμι θα αποτελεί τη μοναδική δύναμη που θα μπορεί, συνεργαζόμενη, να δώσει κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό και δεν αντιμετωπίζει φοβικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να τους προσεγγίσει και τότε θα δούνε τι θα πράξουν.

Προσώρας, ας κρατήσουμε ότι το Ποτάμι δεν περνάει ούτε… ΣΥΡΙΖΑ από τον Καμμένο. 


σχετικα αρθρα