«Αδειάζουν» οι αγορές και οι οικονομολόγοι τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο. 
 
Μετά την αναταραχή που έχει προκληθεί στις αγορές δημοσίευμα του Bloomberg επισημαίνει πως τo σχέδιο του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μια πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο προκάλεσε την αντίδραση των αγορών, με τους οικονομολόγους να εκτιμούν ότι ίσως τελικά να μην ήταν και πολύ καλή ιδέα. 
 
Το πρακτορείο διενέργησε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 85% των οικονομολόγων εκτιμά ότι η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν έχει κανένα «οικονομικό νόημα», από την στιγμή που ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι επιμένει ότι οι χώρες που παραμένουν υπό επιτήρηση θα επωφεληθούν από τα νέα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ.

Το άρθρο επισημαίνει πως το σχέδιο εξόδου της χώρας μας από το μνημόνιο προκάλεσε αντιδράσεις στις αγορές, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο του 9μήνου, αγγίζοντας το 9%.

Στην ελληνική επιχείρηση απαγκίστρωσης από το μνημόνιο και το ΔΝΤ αντέδρασαν επίσης και στους κόλπους της ευρωζώνης με τους υπουργούς που συμμετείχαν στο Eurogroup να εκφράζουν δημοσίως τις αμφιβολίες. 

Ο οικονομολόγος Τζέιμς Νίξον από την Oxford Economics, τονίζει πως «αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να δεσμευτεί σε ένα ισχυρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση κάποια στιγμή 'άφησε το γκάζι' (των μεταρρυθμίσεων) για να αυξήσει τη δημοτικότητά της».

Ο Νίξον τόνισε πως οι αγορές θα «εκραγούν» εάν η Ελλάδα χαλαρώσει τις μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα αποχωρήσει από τη συνεργασία με το ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα καταλήγει πως το πρόβλημα υπάρχει και στο εσωτερικό με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ να πιέζει για πρόωρες εκλογές. 

«Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προσθέσει πολλούς κινδύνους στην εύθραυστη ψυχολογία των ξένων επενδυτών. Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει ακόμα υψηλότερα το βαθμό αντιπαράθεσης με τους δανειστές», σημειώνει ο οικονομολόγος Γκιγιόμ Μενουέ.