Η δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης πρέπει να σταματήσει, είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό  “Real FM”, και πρότεινε να γίνει κουβέντα «σε πολύ στενό κύκλο και ανάμεσα σε εκείνους που έχουν λόγο».

Με αφορμή τη σχετική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «θλιβερό» ο πρώην πρωθυπουργός να μην μπορεί να συνεννοηθεί με τον νυν πρωθυπουργό, έχοντας διατελέσει και οι ίδιοι αρχηγοί του ίδιου κόμματος.

Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Σημίτης «προφανώς βρήκε πρόσφορο έδαφος για να πει αυτά που είχε να πει στον κ. Παπανδρέου και πέρασε τις σκέψεις του στον Τύπο».

Επίσης σε δήλωσή του για το μεταναστευτικό, έκανε αναφορά στις ενέργειες της ιταλικής κυβέρνησης και είπε ότι αυτά που πρότεινε ο ίδιος εδώ και δύο χρόνια «το έκανε ο κ. Μπερλουσκόνι», ο οποίος «έδωσε ταξιδιωτικά έγγραφα σε λαθρομετανάστες και αυτοί πέρασαν σε Γερμανία και Γαλλία». Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη αυτό πρέπει «απαραιτήτως» να κάνει και η χώρα μας για να απαλλαγεί όπως είπε «από το βάρος 2 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν είναι επιζήμιες τούτη τη στιγμή, αλλά είναι λιγότερο επιζήμιες «από το να παραμείνει αυτή η ανίκανη κυβέρνηση στα πράγματα».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, οι εκλογές θα υποχρεώσουν τα δυο μεγάλα κόμματα να σκεφτούν το ενδεχόμενο της συνεργασίας, γιατί, όπως υποστήριξε, δεν θα συγκεντρώσει κανείς εκ των δυο την αυτοδυναμία.

«Εφόσον δεν ακούτε, ούτε οι μεν ούτε και οι δε, τότε πάμε σε εκλογές να πάρετε όλοι από ένα 25 ή 30%, να δείτε πως θα υπακούσετε την εντολή του ελληνικού λαού, και για συγκυβέρνηση, και σε συλλειτουργία. Αυτή είναι η έννοια των εκλογών που ζητώ», είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να βρουν όλοι μαζί μια κοινή γραμμή συνεννόησης η οποία όπως είπε «δεν είναι θέμα της “γαλάζιας πολυκατοικίας” πλέον, αλλά είναι θέμα του “ουρανίου τόξου”».

Εκτίμησε ότι η χώρα μας κινδυνεύει και, όπως είπε, είναι χειρότερα από ότι να είχε εμπλακεί σε ένα πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι «την βγάζουμε δεν την βγάζουμε». Χαρακτήρισε «πολύ καλή λύση» μια πιθανή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα συμμετάσχει και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί κανένας να εννοεί να συμμετάσχω στους “πρόθυμους”, όσο και να έχουν “ανοητεύσει” μερικοί μέσα εκεί στη ΝΔ. Δεν υπάρχει περίπτωση το έχω ξεκαθαρίσει. Όμως, χωρίς την ΝΔ, δεν γίνεται δουλειά. Ξέρει και η ΝΔ ότι μερικά πράγματα είναι μονόδρομος, αλλά στέκει σε μια “στείρα” πολιτική, η οποία δεν προσφέρει καμία ιδέα και καμία σκέψη εξόδου».

Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι υπήρχε η δυνατότητα να είχαμε βρει χρήματα πριν την σύναψη του μνημονίου. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτική δολιότητα» για την επιλογή του Μνημονίου, και είπε ότι θα εάν ήταν αυτός στη θέση του πρωθυπουργού, θα δανειζόταν από την αρχή το μάξιμουμ των χρημάτων που μπορούσε τότε, δηλαδή 60 δισ. με επιτόκιο 2-2,5%. «Και από κει και πέρα θα είχα “κουμάντο” για 2 χρόνια για να αποφασίσω και να δω τι θα κάνω», υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.