Σφοδρότατη επίθεση εξαπολύει η «κίνηση των 75» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την απάντηση κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη στην πρωτοβουλία 4.000 στελεχών για σύγκλιση συνεδρίου.

Όπως αναφέρει η «κίνηση των 75», οι «“γνωστοί κύκλοι” μέρες τώρα καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να υποτιμήσουν και να υπονομεύσουν την σημασία των 4.000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ», ενώ προσθέτει:

«Τώρα εφηύραν ότι τάχα "οι 4.000 δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012", ότι " αυτοί αποδοκίμασαν το Βαγγέλη Βενιζέλο", ότι "πολλοί εξ αυτών δεν ρωτήθηκαν για να μπουν τα ονόματα τους στην λίστα"».

Στην ανακοίνωση της η «κίνηση των 75» σημειώνει πως στη Χαριλάου Τρικούπη, «ξέρουν καλά πως ότι οι 4000 είναι διαχρονικά και μαχητικά στελέχη του Κινήματος. Ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα του συνοδεύεται με επάρκεια επιχειρημάτων και πίστη σε ιδανικά και οράματα. Δεν εκφραζόμαστε με κραυγές και ύβρεις. Αντιθέτως είναι οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη που υβρίζουν και χυδαιολογούν εις βάρος συναγωνιστών που αξίζουν σεβασμού και προσοχής».

«Αντί να τους προβληματίζει η αγωνία που εκφράζεται από τους 4.000 και πολλούς άλλους για την πορεία του Κινήματος κάποιοι χωρίς συναίσθηση για το που οδηγούμαστε πιέζουν, για ανακλήσεις και διαψεύσεις για τη συνομολόγηση του κειμένου και του περιεχομένου του», αναφέρει η κίνηση και συνεχίζει:

«Επιτέλους αισθανθείτε ότι την αγωνία για την επιβίωση του Κινήματος την έχουν και άλλοι που μπορεί να έχουν και άλλη άποψη για τα πολιτικά δρώμενα και για την πορεία του».

Όπως αναφέρουν οι «75», «όσο κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν την πολιτική μας πρωτοβουλία δεν θα μπορέσουν να αναιρέσουν την μαζική και ποιοτική συμμετοχή των χιλιάδων συναγωνιστών, μαζί με τους οποίους εκφράσαμε την αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του Κινήματος».

«Απευθυνόμενοι σε όσους μας αμφισβητούν δηλώνουμε ότι θα μας ξαναβρούν παρόντες, ενωμένους να παρεμβαίνουμε με το θάρρος της γνώμης μας για τις εξελίξεις στη Χώρα και στο ΠΑΣΟΚ και τους διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά δεν θα είμαστε 4000 αλλά πολύ περισσότεροι» καταλήγει η «κίνηση των 75».