Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης;

Ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Repubblica, το οποίο υπογράφει ο Φεντερίκο Φουμπίνι με αντικείμενο την κατάσταση των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται πολύ σοβαρά να προτείνει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον κίνδυνο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο τονίζοντας πως λείπουν 29 ψήφοι για την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Έτσι, ο πρόεδρος της «πιο λαοφιλούς ομάδας στην Ελλάδα» βρίσκεται μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, καθώς ο κ. Σαμαράς προσβλέπει στα εκατομμύρια των ψήφων του συλλόγου. Μια πιθανή υποψηφιότητα του προέδρου του θα έδινε την απαιτούμενη τονωτική ένεση στη κυβέρνηση να ξεπεράσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις προσθετει η Repubblica.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι «ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί δημοσίως να υπόσχεται να πει αντίο στην τρόικα και να απαλλάξει τη χώρα από τα χρέη της, αλλά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, απειλεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης».