Επίθεση σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάνοντας λόγο για «κοκορομαχίες αποπροσανατολισμού».

Από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου της Λαμίας όπου εξελίσσονται οι εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από την γερμανική κατοχή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε και στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας την ανάγκη «να μπει η πραγματική ιστορία στα σχολεία» όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας ότι «μόνο έτσι θωρακίζεται η νέα γενιά, μετά από 70 χρόνια. Έτσι θα απομονώνει τα φαντάσματα του παρελθόντος, του Χίτλερ και του Μουσολίνι, και τους επίδοξους απογόνους τους, σημερινούς φασίστες, ναζιστές, τη σαπίλα του ντουνιά, τους χρυσαυγίτες εγκληματίες, τα λαμόγια αυτά, των αφεντικών και της νύχτας, που δεν πρόλαβαν να μπουν στη βουλή και άρχισαν να οργανώνουν τάγματα εφόδου, να προχωράνε σε εμπρησμούς και επιθέσεις, αλλά και να καλοπερνάνε, κοροϊδεύοντας τους οπαδούς τους, το πόπολο».

Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα 6 τελευταία χρόνια τονίζοντας πως «μείωσαν στο ελάχιστο τους μισθούς, τα μεροκάματα, πήραν πίσω κατακτήσεις ποτισμένες με το αίμα του εργατικού κινήματος εδώ και έναν αιώνα. Σμπαράλιασαν τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα μέσα από ένα πλούσιο πλέον αντεργατικό οπλοστάσιο νόμων»

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ καταλόγισε στο ΣΥΡΙΖΑ πρόθεση να διαλύσει το κίνημα τονίζοντας ότι «βιογραφικό διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει, έχει κάνει όμως το κουμάντο του δυο χρόνια στην αναμονή, έχει κάνει το κουμάντο του με τη στάση του στο κίνημα που κάνει ότι μπορεί για να το διαλύσει, να το παροπλίσει, να μην σηκώσει κεφάλι».

Παράλληλα περιέγραψε τα βήματα πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέχρι να εγκατασταθεί στο Μαξίμου», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «κοινωνική συμφωνία με το ΣΕΒ» και εκτίμησε ότι «το μεγαλύτερο όμως τσάκισμα του κινήματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει κι άλλο τις ήδη μειωμένες απαιτήσεις».