«Ναι» σε σχέδιο εθνικής συνεννόησης μέσω της συναίνεσης και της σύμπραξης πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης λέει ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Μάλιστα, όπως είπε, η επιλογή του για το εάν θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί δεν επιθυμεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο κ. Λυκούδης μίλησε σε εκδήλωση με τη συμμετοχή πολιτικών του φίλων στη Θεσσαλονίκη και, όπως είπε, την ερχόμενη Τρίτη, σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα, θα ανακοινωθεί η δημιουργία μιας πολιτικής πρωτοβουλίας με όνομα που θα έχει ως ρίζα τη λέξη «μεταρρύθμιση».

«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ετοιμάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή, υποτίθεται πολυδιαφημιζόμενη εποχή άνευ μνημονίου, ενώ δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα», είπε για την πολιτική συγκυρία ο κ. Λυκούδης και πρόσθεσε:

«Η τελευταία κρίση, η πτώση στο Χρηματιστήριο και η άνοδος των επιτοκίων, απέδειξαν ότι οι μεγάλες κουβέντες πρέπει να έχουν και βάθος για να γίνονται πιστευτές. Η χώρα είναι καταχρεωμένη, πρέπει να διαχειριστεί με ρεαλισμό το χρέος της και δεν είναι καθόλου εύκολο να πανηγυρίζουμε επειδή βρεθήκαμε σε μια κατάσταση καλύτερη, σε αυτή τη φάση, και αυτό είναι αναμφισβήτητο, από ότι είμαστε πριν από δύο χρόνια. Πανηγύρια δεν χρειάζονται. Η κρίση είναι βαθιά και δεν ξεπερνιέται με ευχολόγια, ούτε, πολύ περισσότερο, με τις καταγγελίες και τους ισοπεδωτισμούς που κάνει η αντιπολίτευση».

«Δεν δηλώνω ότι πρόκειται να φτιάξουμε κόμμα εγώ και οι σύντροφοι μου. Επιχειρούμε να σχηματίσουμε έναν πολιτικό χώρο, έναν πολιτικό σχηματισμό. Στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη θα εξαγγείλουμε μια πολιτική πρωτοβουλία , θα συγκροτήσουμε έναν πολιτικό χώρο και θα επιχειρήσουμε με αυτόν τον χώρο να εφαρμόσουμε τη μεγάλη στρατηγική, την οποία πιστεύω. Δηλαδή, να συνεννοηθεί και να συμπλεύσει όλος ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ο κ. Βενιζέλος ,με το ΠΑΣΟΚ, έχει κατεύθυνση "εγώ είμαι και ελάτε", και με το "Ποτάμι" το ίδιο συμβαίνει» συνέχισε.