«Πρέπει να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις» επεσήμανε ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA επεσήμανε ότι «υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση στην κυβέρνηση, η ακατάσχετη παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί αντανακλαστικά και στο δικό μας χώρο για να πάμε να αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι σωστές μεταρρυθμίσεις φέρνουν ψήφους, δεν διώχνουν. Η λύση είναι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Η ΝΔ δεν κόμμα λαϊκισμού, είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα, υπάρχει διαχωριστική γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το θέμα για την κυβέρνηση έκλεισε.

«Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι σωστή, βγαίνουμε από το νοσοκομείο, και δεν μπορούμε να πάμε στο μαραθώνιο την επόμενη ημέρα, δεν είναι ακόμη η χώρα έτοιμη να αναλάβει το ρίσκο να δανείζεται με 7% και 8% επιτόκιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα κόμματα όπως οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, τα κόμματα υπερδανείστηκαν όπως και ορισμένες επιχειρήσεις αξιοποιώντας τα πολιτικά τους ερείσματα». 

Αναφορικά δε με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για δωροδοκίες και εξυπηρετήσεις, έκανε λόγο για «επάνοδο στο ’85, στην εποχή του Αυριανισμού, του χειρότερου ρεύματος που έζησε η μεταπολίτευση. Σήμερα είναι 18 Οκτωβρίου, ημέρα που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του ’81, αυτό το έργο δεν θέλω να το ξαναδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τους ελέγχους για παράτυπες μετατροπές συμβάσεων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διεμήνυσε ότι οι δήμαρχοι που δημόσια λένε ότι δεν θα εφαρμόσουμε ψηφισμένο νόμο του κράτους χωρίς την αίσθηση του τι κάνουν θα λογοδοτήσουν και ότι «θα βρούμε αυτούς που έκαναν κατάχρηση του ΠΔ και μπήκαν στο δημόσιο από την πίσω πόρτα».

«Ο έλεγχος θα προχωρήσει κανονικά. Η εφαρμογή της αξιολόγησης προχωρά κανονικά, και το ίδιο ισχύει για τον έλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων, έχω ευθύνη για όσους δεν μονιμοποιήθηκαν, τους περισσότερους, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις» σημείωσε.