current views are: 1

18 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση08:44

Κουβέλης: Δημοκρατική διαδικασία οι εκλογές, δεν πρέπει να ξορκίζονται

Με αναφορές στην πολιτική πόλωση αλλά και στην αναταραχή στις αγορές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άνοιξε τις εργασίες της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. 

Δημοσίευση 08:44’
αρθρο-newpost

Με αναφορές στην πολιτική πόλωση αλλά και στην αναταραχή στις αγορές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άνοιξε τις εργασίες της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. 

Με αναφορές στην πολιτική πόλωση αλλά και στην αναταραχή στις αγορές ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης άνοιξε τις εργασίες της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. 

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για το ζήτημα του χρέους, όπως και την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής λέγοντας πως «εύκολες και μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως λύσεις δίκαιες και αποδοτικές. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα μιας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα για διαφορετικές μεταρρυθμίσεις στα πεδία της εσωτερικής πολιτικής που θα μειώσουν τις ανισότητες και θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα.

Κάλεσε να υπάρξει συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ όπως είπε «πρέπει ταυτόχρονα να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιλέγει την όξυνση και την πόλωση για να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί, ενώ αιχμές άφησε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε η αξιωματική αντιπολίτευση αρκετές φορές «περνά πάνω από τα ανοιχτά προβλήματα του τόπου με ευκολία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτή δεν ταυτίζεται με την παραμονή της ίδιας κυβέρνησης και τη συνέχιση της εφαρμογής των ασκούμενων πολιτικών:

«Είμαστε οι υποστηρικτές της αλλαγής με ευθύνη. Της πολιτικής αλλαγής που επιχειρεί την έξοδο της χώρας από την κρίση μέσα από προοδευτικές πολιτικές. Οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία. Δεν πρέπει να εξορκίζονται ως το απόλυτο κακό».

«Ο επικαθορισμός των πολιτικών εξελίξεων από το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ήδη επιχειρείται, δημιουργεί μια προεκλογική διελκυστίνδα που έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα. Η χρονικά προσδιορισμένη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να μετατραπεί σε εργαλείο μικροπολιτικών σχεδιασμών» συνέχισε και προσέθεσε ότι η «η ΔΗΜΑΡ είναι παρούσα στο διάλογο για τη χάραξη μιας νέας προοδευτικής πολιτικής».

«Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες που θα μετακινήσουν τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση» εξήγησε.


σχετικα αρθρα