Διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με την παραίτηση του προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «δεν γνωρίζει για προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών» ενόψει της προεδρικής εκλογής, ωστόσο όπως λέει «δεν μπορώ να το αποκλείσω».

«Εμφανείς πιέσεις γίνονται. Με απειλές ελέγχου του ΣΔΟΕ. Τώρα, εάν γίνεται και απόπειρα εξαγοράς, αυτό για να αποδειχθεί πρέπει γίνει καταγγελία» είπε χαραρκηριστικά.

Ο κ. Καμμένος θεωρεί βέβαιες τις πρόωρες εκλογές, καθώς «ό,τι και να κάνουν θα πέσουν. Ήδη βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση, σε διάλυση» τονίζει.

Παράλληλα σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ είναι « εγγύηση για μια νέα κυβέρνηση, που θα τελειώσει με τα Μνημόνια και ταυτόχρονα θα προασπίζει τα εθνικά μας συμφέροντα. Φέρνουμε κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή, μια καθαρή σχέση με τους πολίτες».

Όπως επεσήμανε, υπάρχουν προοπτικές μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέλυσε τις προϋποθέσεις για συμμετοχή των ΑΝΕΛ σε κυβέρνηση:

«Πρώτον, η κατάργηση του Μνημονίου. Κούρεμα του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους. Μείωση των φόρων. Κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 και προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων, στο Σκοπιανό, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Προάσπιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας».