Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πανικόβλητος μπροστά στην αναταραχή που προκάλεσε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε σήμερα όλα όσα τρομάζουν τις αγορές: Την πολιτική αστάθεια και την επιστροφή στο χάος των ελλειμμάτων» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε:

«Έκρυψε τις εσωκομματικές του αντιφάσεις σχετικά με το αν προτίθενται να προβούν σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος. Μπέρδεψε τη βιωσιμότητα του χρέους με τις μονομερείς ενέργειες που εξαγγέλλει και δυναμιτίζουν την οικονομία της Ελλάδας και τη θέση της στην Ευρώπη. Υποδύθηκε τον… θηριοδαμαστή των αγορών, που στελέχη του αποκαλούν “μαντρόσκυλο του συστήματος”. Έστειλε πάλι μήνυμα εκλογών και κατάργησης των εφαρμοστικών νόμων».

Η κυρία Βούλτεψη κλιμακώνοντας την επίθεση της κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «μίλησε για την αγωνία του για την πόλη Κομπάνι, ξεχνώντας ότι οι υπερασπιστές του Κομπάνι βοηθούνται από δυνάμεις χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, του οποίου εύχεται τη διάλυση».

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πιο μπερδεμένος και πιο αντιφατικός από ποτέ» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «χθες, η εσωκομματική του αντιπολίτευση τον προειδοποίησε ότι οι αγορές θα είναι ανελέητες απέναντί του».

«Δεν πρόκειται απλώς για τρικυμία σε ποτήρι. Πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και κατέληξε:

«Τη σύγχυση και τον “μεγαλοπαραγοντισμό” στον οποίο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, κινδυνεύει να τα πληρώσει πια η χώρα».