Για το χθεσινό περιστατικό στο αεροδρόμιο Χανίων τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, τόνισε πως «κάποιοι νόμισαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν... καψόνι στον Πρόεδρό μας (...). Κάποιοι νόμισαν ότι θα μπορούσαν πάλι να ασχοληθούν με τη δημοσιότητα του Πάνου Καμμένου, βάζοντας πάλι αρνητικό πρόσημο, για να τον δυσφημίσουν πάλι».

Στη συνέχεια, περιέγραψε το περιστατικό:

«Φτάνοντας με το αυτοκίνητό του στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από κει και πέρα από περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν θέλησαν να τον περάσουν από το εσωτερικό του κτηρίου, με τους γνωστούς τυποποιημένους ελέγχους για όλους τους επιβάτες και από εκεί στην αίθουσα των επισήμων.

Προτίμησαν να τον οδηγήσουν στην αίθουσα των επισήμων από την πλαϊνή είσοδο του κεντρικού κτηρίου, την είσοδο των οχημάτων, την είσοδο της πίστας, όπου και σεκιουριτάδες απαίτησαν... παρουσία των ένστολων αστυνομικών των Χανίων που τον συνόδευαν, να κατέβει από το αυτοκίνητο και να του κάνουν στο δρόμο, στη μέση του πουθενά, σωματική έρευνα. Το ίδιο και σε εμένα και στην συνάδελφο Σταυρούλα Ξουλίδου που ήμασταν μαζί με τον Πρόεδρο. Να ήμασταν Τζιχαντιστές; Να πέσαμε σε μπλόκο για παράνομους μετανάστες; Κακοποιούς;

Ο Πρόεδρός αρνήθηκε αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, να τον ψάξουν μέσα στο δρόμο και μάλιστα (επαναλαμβάνω) από σεκιουριτάδες μπροστά σε ένστολους αστυνομικούς των Χανίων και ζήτησε επανειλημμένως το αυτονόητο: Να πληροφορηθεί ποιος έδωσε τη σχετική εντολή, χωρίς να πάρει συγκεκριμένη απάντηση».

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως ψευδώς γράφτηκε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν δέχθηκε έλεγχο πριν μπει στο αεροπλάνο». Όπως εξήγησε, «όταν τελικά έφτασε στην αίθουσα επισήμων, βεβαίως και πέρασε από έλεγχο με το μηχάνημα του αρμόδιου υπαλλήλου, παρουσία της αρμόδιας πολιτικής υπαλλήλου του αεροδρομίου».

Κατήγγειλε ταυτόχρονα πως ο ίδιος και η Σταυρούλα Ξουλίδου δέχθηκαν έλεγχο για δεύτερη φορά στην αίθουσα των επισήμων, «παρ' όλο που δύο λεπτά πριν, συνοδευόμενοι από υπάλληλο σεκιουριτά, περάσαμε από τις πύλες ελέγχου των επιβατών, επιστρέφοντας από το κάουντερ της Aegean για την παράδοση των αποσκευών μας, καθώς η συνάδελφος θα προχωρούσε για Θεσσαλονίκη και εγώ για Κω».

Τέλος κατήγγειλε πως, «επί 45 χρόνια έχω ταξιδέψει άπειρες φορές με Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γραμματείς, Προέδρους Κομμάτων σε μετακινήσεις τους στο εσωτερικό της χώρας. Ποτέ μα ποτέ δεν τους ζητήθηκε τέτοιος έλεγχος, όπως αυτός που απαιτήθηκε από τον Πάνο Καμμένο. Ποτέ μα ποτέ δεν ακολουθήθηκαν αυτές οι πρωτοφανείς διαδικασίες. Μας πήγαιναν πάντοτε κατ' ευθείαν στην αίθουσα των επισήμων και εκεί γινόταν ο επιβεβλημένος έλεγχος.

«Γιατί χθες και ειδικά για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ έπραξαν τόσο προκλητικά διαφορετικά;» διερωτήθηκε.