current views are: 1

18 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:49

Πόλεμος Βενιζέλου – Παπανδρέου με το βλέμμα στραμμένο στην Κρήτη

Ο ένας δεν αντέχει τον άλλον. Για την ακρίβεια δεν αντέχει κανένας ούτε τα στελέχη του άλλου. 

Δημοσίευση 12:49’
αρθρο-newpost

Ο ένας δεν αντέχει τον άλλον. Για την ακρίβεια δεν αντέχει κανένας ούτε τα στελέχη του άλλου. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Ο ένας δεν αντέχει τον άλλον. Για την ακρίβεια δεν αντέχει κανένας ούτε τα στελέχη του άλλου. 

Με την κίνηση των 75 τα έβαλε η Χαριλάου Τρικούπη και τούμπαλιν. Τα νεύρα στο ΠΑΣΟΚ είναι τεταμένα. Κάτι τα προβλήματα της συγκυβέρνησης, κάτι οι αντεγκλήσεις στο εσωτερικό του κόμματος, κάτι οι «χαμηλές» πτήσεις στις δημοσκοπήσεις, το κοκτέιλ στο ΠΑΣΟΚ είναι σαν βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Και οι δύο πλευρές οδηγούν τα πράγματα στη σύγκρουση. 

Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν το λάθος ενός στελέχους, οποιουδήποτε στελέχους, για να το διαγράψουν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει «λοκάρει» διάφορους, ακόμη και βουλευτές. Από την άλλη πλευρά, οι «παπανδρεϊκοί» έχουν απασφαλίσει και είναι αποφασισμένοι ακόμη και να διαγραφούν από το ΠΑΣΟΚ.

Η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη και πιθανόν να κρύβει εξελίξεις.

Την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί μια μεγάλη συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει , όπως έχει προειδοποιήσει , την προοδευτική Συμμαχία για το Σοσιαλισμό.

Στο Ηράκλειο αναμένεται κοσμοσυρροή ,ακόμη και στελεχών από την Αθήνα που θα σπεύσουν για να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και να δηλώσουν παρουσία.

Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το κλίμα σε πολλά στελέχη της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού, το κλίμα για την πρόσφατη αναστάτωση με τις αγορές είναι πως πνίγονται σε μια κουταλιά νερό και πως αυτές οι σκηνές με τα σπρεντς ανεβασμένα και το χρηματιστήριο πεσμένο ήταν μια καθημερινή για την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Όλα αυτά τα μαθαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη και το κλίμα είναι πως αν τα πράγματα στο Ηράκλειο ξεφύγουν μπορεί να ακουστεί και καμία μπαλωθιά από την Αθήνα.


σχετικα αρθρα