«ΣΥΡΙΖΑ 1 εναντίον ΣΥΡΙΖΑ 2! Ξέραμε για συνιστώσες, δεν ξέραμε για πόλεμο συνιστωσών» ανεφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή τις «πρωτοφανείς και δομικές διαφωνίες» -όπως είπε- στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
 Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει την εσωκομματική του αντιπολίτευση για "μικροπαραγοντισμό" και "μεγαλοπαραγοντισμό", "υπαρξιακές κρίσεις και κρίσεις ταυτότητας για ψύλλου πήδημα". Ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει "φαινόμενα υποκατάστασης των οργάνων και πρωτοβουλίες ερήμην τους" και "φαινόμενα παραγοντισμού που δεν εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις". Ο κ. Τσίπρας λέει ότι διαθέτει "ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης". Ο κ. Λαφαζάνης θεωρεί αναπόφευκτη τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, προβλέπει "εκβιασμούς" στη χρηματοδότηση της χώρας και στη ρευστότητα των τραπεζών και ζητά προετοιμασία για "όλες τις δυνατές εναλλακτικές πιθανότητες και εκδοχές"» δήλωσε η κυρία Βούλτεψη και συνέχισε:

Ο κ. Τσίπρας επιμένει στις ετερόκλητες συμμαχίες και ανοίγει το κόμμα του σε όποιον «αντιμνημονιακό» βρει μπροστά του, αρκεί να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Ο κ. Λαφαζάνης διαφωνεί και μιλά για «μεταμφιεσμένους» αντιμνημονιακούς, θολούς και καιροσκόπους.
 
Ο κ. Τσίπρας δηλώνει βέβαιος ότι θα τιθασεύσει τις αγορές και θα τις μεταμορφώσει από εχθρικές σε… φιλικές!
 
Ο κ. Λαφαζάνης προειδοποιεί ότι «οι πρόσφατες δραματικές εξελίξεις αποτελούν προανάκρουσμα των εκβιασμών που πιο έντονα ακόμη θα δεχθεί μια κυβέρνηση της αριστεράς».

Η κυρία Βούλτεψη προσθέτει ότι «στο μεταξύ, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους για την επόμενη μέρα και την έξοδο της χώρας από την κρίση».