Την ανάγκη «συνεννόησης σύνεσης ωριμότητας των πολιτικών δυνάμεων με βάση το εθνικό συμφέρον» αλλά και «συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού» προτείνει η Νέα Μέρα, δια μέσω κοινής δηλώσεως του προέδρου της Χρήστου Ζωή και του βουλευτή Γιάννη Κουράκου.

Οι κ. Ζωής και Κουράκος αναφέρονται στην πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε η χώρα μας από τις αγορές» ενόψει της διακηρυγμένης πρόθεσης της κυβέρνησης να επισπεύσει την έξοδο της πατρίδας μας από το μνημόνιο» και θεωρούν «πρώτης προτεραιότητας προϋπόθεση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού για να διαπραγματευθεί το χρέος και να συντάξει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο για την θεσμική (συνταγματική αναθεώρηση) και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

Σύμφωνα με τη Νέα Μέρα, οι τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, η πρόταση Νίμιτς για το σκοπιανό, «τα επεισόδια εις βάρος ομοεθνών μας στη Β.´Ηπειρο και οι εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην κυπριακή ΑΟΖ που λίγο απέχουν από περαιτέρω κλιμάκωση, υπενθυμίζουν στις πολιτικές δυνάμεις ότι πέρα και πάνω από τα μικροκομματικά παιγνίδια και την κομματική ιδιοτέλεια βρίσκεται η Ελλάδα».