Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Σοφίας Βούλτεψη - Κυριάκου Μητσοτάκη και του Παναγιώτη Λαφαζάνη με αφορμή τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα επέστρεφε στη δραχμή «προς μεγάλη ικανοποίηση» του κ. Λαφαζάνη, «το προφίλ του ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο».

Λίγο αργότερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου κάνοντας λόγο για «πόλεμο συνιστωσών», παραθέτοντας δηλώεις του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. «ΣΥΡΙΖΑ 1 εναντίον ΣΥΡΙΖΑ 2! Ξέραμε για συνιστώσες, δεν ξέραμε για πόλεμο συνιστωσών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με μία δήλωση σε εξίσου υψηλούς τόνους, λέγοντας ότι «το δίδυμο Κυριάκος Μητσοτάκης και Σοφία Βούλτεψη διαθέτει πράγματι αρκετή φαντασία. Μόνο που αυτή τη φαντασία τη σπαταλάει για να ανακαλύπτει φαντάσματα στον ΣΥΡΙΖΑ και για να προωθεί ένα νέο ραγιαδισμό. Βρίσκονται σε καλό δρόμο, να τον συνεχίσουν».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης «για να καλύψει το φιάσκο στο οποίο οδήγησε τον εαυτό της και τη χώρα, η κυβέρνηση μιλάει περί σταθερότητας και το ποιοι έχουν τη χάρη να την υπονομεύουν».