Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Με ένα «ναι» και ένα «όχι» ξεκινά η εβδομάδα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου  σε ένα δημόσιο διάλογο με  πεδίο πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης επάνω στην βάση της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του κουρέματος του μεγαλύτερου μέρους του χρέους  και της αναπτυξιακής λογικής για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής. Όχι επαναλαμβάνουν στις προτάσεις για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή όπως αλλιώς την ονομάζουν αυτοί που την προτείνουν. 

Χθες για μια ακόμη φορά ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης με δήλωση του επανέλαβε την άποψη αυτή προκειμένου να σταματήσουν να διακινούνται τα σενάρια πιέσεις   από διάφορες πλευρές .

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσαν ότι παρά την ξεκάθαρη  θέση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή « ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ  τέτοιο θέμα δεν υπάρχει , «υπήρξε το Σαββατοκύριακο  και πάλι έντονη αρθρογραφία προκειμένου να ενισχυθεί η  άποψη αυτή. 

Έχοντας κατά νου ακόμα τα σενάρια που θέλουν τον Αντ. Σαμαρά να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου –προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του χρέους -οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησαν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. 

«Για να καλύψει το φιάσκο στο οποίο οδήγησε τον εαυτό της και τη χώρα, η κυβέρνηση μιλάει περί σταθερότητας και το ποιοι έχουν τη «χάρη» να την υπονομεύουν είπε ο Νίκος Βούτσης

Με πολύ μεγάλη σαφήνεια θέλουμε να πούμε ότι την σταθερότητα την εγγυάται ο λαός, η κοινωνία και οι δυνάμεις που ανοίγουν μαζί με τον λαό την πόρτα και το παράθυρο μια νέα σελίδα για τη χώρα. Και με αυτή την έννοια τα πράγματα είναι πολύ πιο καθαρά. 

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το μοναδικό πεδίο στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει στον δημόσιο διάλογο είναι η αλλαγή στρατηγικής» αποδομώντας έτσι «τις απόψεις και τις επιθέσεις που έρχονται από διάφορες πλευρές από καλοπροαίρετες μέχρι πολύ κακοπροαίρετες ότι είναι καιρός αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση η οποία ονομάζεται πολλές φορές και εθνική λύση.» 

Εν τω μεταξύ σήμερα θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Νίκος Κωνσταντόπουλος προκειμένου να καταθέσει για το θέμα του «χρηματισμού» των βουλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θα αναφερθεί σε όλες τις παλαιότερες υποθέσεις διαφθοράς και σκανδάλων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην χώρα μας, όπως για παράδειγμα την υπόθεση Ζήμενς , το σκάνδαλο των υποβρυχίων αλλά και τις μίζες που έλαβαν στο παρελθόν βουλευτές και υπουργοί όλων των κυβερνήσεων προκειμένου να προωθηθούν συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα. Ακόμα θα αναφερθεί στο θέμα της λίστας Λαγκαρντ, στο ΤΑΙΠΕΔ και στις διαδικασίες που ακολουθούνται για να δοθούν  τα μεγάλα κρατικά φιλέτα καθώς επίσης  και στο θέμα της ΕΡΤ. 

Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς μιλώντας πάντως το Σάββατο στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ επανέλαβε ότι « Η ίδια η κυβέρνηση είναι εκείνη, που επινόησε και διακήρυξε ως πρώτο επιχειρησιακό της σχέδιο την εξεύρεση εκατόν ογδόντα βουλευτών, ανεξαρτήτως των θέσεων των κόμματων τους, ανοίγοντας έτσι το γνωστό σ’ αυτήν δρόμο του αδιαφανούς παρασκηνίου, όπου και επί των ημερών της κομπάζει η διαφθορά, καλπάζει η διαπλοκή και όζει η αντισυνταγματική και παράνομη νοοτροπία. 

Αν η κυβέρνηση θέλει να βρει τις εστίες και διαδρομές της διάβρωσης  του δημοσίου βίου και της λεηλασίας του εθνικού πλούτου, αντί να νομοθετεί, και μάλιστα αναδρομικά την άρση του αξιοποίνου των εκλεκτών της, ας στείλει στη Δικαιοσύνη τους φακέλους των σκανδάλων που βοούν, από την υπόθεση Siemens μέχρι τις υποθέσεις των υποβρυχίων και του ΤΑΙΠΕΔ.»