Συνεχίζεται η κόντρα Μητσοτάκη - ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης να ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα αν ο Λαφαζάνης είναι φετίχ. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε πως «ο κ. Λαφαζάνης είναι πολύ ειλικρινής στις θέσεις του, ο κ. Τσίπρας δεν είναι. Ερωτάται συχνά αν το ευρώ είναι φετίχ, πρέπει να απαντήσει αν ο κ. Λαφαζάνης είναι φετίχ».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει σε ένα ουσιαστικό ερώτημα, αν η προσπάθεια που καταβάλει για δραστική μείωση του χρέους αποτύχει τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση και πως θα χρηματοδοτείτο η χώρα. «Ή θα χρειαζόταν να επιστρέψει ικέτης στην τρόικα ή θα επέστρεφε στη δραχμή για να χρηματοδοτήσει – πληθωριστικά – τα ελλείμματα που είχε δημιουργήσει ο ίδιος», πρόσθεσε. 

Για την μετά μνημόνιο εποχή είπε πως δεν μπορεί να γίνει εύκολα και απλά. «Η χώρα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, έχοντας την ασφάλεια μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης, για να αντιμετωπίσει τις εξάρσεις των αγορών, όπως αυτή που είδαμε την περασμένη εβδομάδα και μπορεί να δούμε και στη συνέχεια», τόνισε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογων εκτίμησε πως δεν θα γίνουν εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή. «Η παρούσα Βουλή μπορεί υπό προϋποθέσεις να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ορίσει από μόνος του τις εξελίξεις, δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών», είπε.

Αναφορικά με τα θέματα του υπουργείου του είπε πως: 

  • Το μισθολόγιο στο Δημόσιο είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο. Μπαίνουν οι υπάλληλοι με υψηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και βγαίνουν με χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να συζητήσουμε νηφάλια για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό.
  • Πρέπει να υπάρχει ένας καινούργιος εισαγωγικός μισθός μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο, που προβλέπεται και σήμερα από τον υπαλληλικό κώδικα, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί στην πράξη.
  • Κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει με μείωση μισθού, με εξαίρεση όσους απολαμβάνουν την προσωπική διαφορά, επειδή όταν έγινε το ενιαίο μισθολόγιο δεν προσαρμόστηκαν οι μισθοί τους.
  • Ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών και των παράνομων μονιμοποιήσεων μέσω των μετατροπών συμβάσεων θα συνεχιστεί και το 2015.