current views are: 3

20 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση15:51

Λοβέρδος: Τα ΙΕΚ που χρωστούν στο ΙΚΑ θα κλείσουν

Οι επιχειρήσεις μεταλυκειακής εκπαίδευσης που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους θα κλείσουν, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Δ.Σ. των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Δημοσίευση 15:51’
αρθρο-newpost

Οι επιχειρήσεις μεταλυκειακής εκπαίδευσης που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους θα κλείσουν, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Δ.Σ. των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Οι επιχειρήσεις μεταλυκειακής εκπαίδευσης που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους θα κλείσουν, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας ανακοίνωση του Δ.Σ. των ιδιωτικών ΙΕΚ αλλά και ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real», δήλωσε:

«Είδα σήμερα το πρωί μια ανακοίνωση του Συλλόγου των ΙΕΚ, αν κατάλαβα καλά, προς τον πρωθυπουργό. Είναι μια επιστολή, να μην κλείσω αυτούς οι οποίοι δεν πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αναφέρονται σε εμένα με προσβλητικό τρόπο. Τους στέλνω το μήνυμα που τους έστειλα και στη Βουλή (…) Αύριο, δηλαδή, ελέγχοντας τις μετονομασίες με βάση με μια απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους για την συνυπευθυνότητα, δηλαδή ο εκάστοτε νέος εταίρος, η νέα εταιρεία, η νέα μορφή, να προσπαθεί να αποξενωθεί από τα χρέη της παλιάς, ενώ είναι η ίδια επιχείρηση, επειδή υπάρχει αυτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που μας διευκολύνει περί συνυπευθυνότητας, όποιος δεν έχει ρυθμίσει τα χρέη τα χθεσινά, αύριο το μεσημέρι θα έχει κλείσει. Αυτά τα λέω με όρους σαφείς για να μη νομίζουν ότι παίζουμε παιχνίδια».

Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι ιδιοκτήτες των ΙΕΚ σημειώνουν, ότι έχουν ζητήσει παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο και προσθέτουν: «Ένας υπουργός είναι αδιανόητο να προχωρεί σε τέτοιες αποφάσεις, αδιαφορώντας για την δική σας εξαγγελία, ως προς την επικειμένη ψήφιση της σχετικής διάταξης. Αντ΄ αυτού ο υπουργός κ. Λοβέρδος κυκλοφόρησε λίστες για τα ΙΕΚ και άλλους οργανισμούς, στους οποίους θα ανακαλέσει την άδεια. Για να αποδείξει άραγε “το θεάρεστο έργο του” και σε ποιους;. Για ποιους λόγους άραγε συμπεριέλαβε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, που όχι μόνο δεν έχουν άδεια, αλλά είναι κλειστοί εδώ και χρόνια; Για ποιο λόγο Κύριε Πρωθυπουργέ, δεχόμαστε τέτοια αήθη επίθεση, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε; Χωρίς να μπορούμε να συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία (αρνήθηκε να μας συναντήσει);».

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Δεν στηριζόμαστε στην αδυναμία μιας επιχείρησης να πληρώσει, βρε αδελφέ ένα μήνα επειδή είχε μια ταμειακή δυσκολία. Δεν θα κάνουμε ακρότητες. Αλλά αυτός που συστηματικά κοροϊδεύει, που μετονομάστηκε και λειτουργεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα μας κοροϊδεύει. Θα το καταλάβει αύριο καλά».


σχετικα αρθρα