Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν πέφτουν οι τόνοι στην νέα ενδοκυβερνητική σύγκρουση με αφορμή τις διαρροές περί αλλαγών στο μισθολογικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων. 

Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο επί της ουσίας καταλογίζει "πονηριά"  για τις τροποποιήσεις στους μισθούς του δημοσίου αποκαλύπτοντας ότι με πλάγιο τρόπο ο υπουργός έβαλε το θέμα και στο Παρίσι, στις συναντήσεις με την τρόικα, αλλά τότε τον φρέναραν οι παρόντες εκπρόσωποι του κινήματος , Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Το διοικητικής μεταρρύθμισης αρνείται ότι έχει κάνει τις διαρροές για επαναπροσδιορισμό του κατώτατου μισθού στον δημόσιο τομέα και ουσιαστικά φωτογραφίζει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο με την σειρά του δείχνει προς την Βασιλίσσης Σοφίας. 

Όμως η νέα διένεξη μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προεκτάσεις. Καθώς σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο προκαλεί κλυδωνισμούς στο κυβερνητικό σκάφος και οδηγεί σε δηλώσεις τύπου Άδωνι Γεωργιάδης πως αν είναι να πέσει η κυβέρνηση για μία μεταρρύθμιση (που δεν θα γίνει) ας πέσει. 

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το κλίμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι εμφιλιοπολεμικό και δείχνει πλέον και την κόπωση των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, που ενοχλούνται πλέον ακόμη και από την συγκατοίκησή τους. 

Για την οργίλη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ πάντως είναι ενημερωμένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος που έδωσε οδηγίες στα στελέχη του να δηλώσουν την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος σε αλλαγές στα μισθολογικά στο δημόσιο, αλλά και σε αυθαίρετες πρωτοβουλίες, όπως χαρακτηρίζεται αυτή, του Κυριάκου Μητσοτάκη.