Επίθεση στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του για την ιδιωτική φύλαξη στα ΑΕΙ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Φορτσάκη, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και η επίδειξη διοικητικού αυταρχισμού έναντι της Πανεπιστημιακής κοινότητας υπερβαίνουν τα όρια μιας τυπικής ενδοπανεπιστημιακής διένεξης.

Η επιβολή ελέγχων από ιδιωτική εταιρεία security σε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο εγκαθιδρύει πρωτοφανή στεγανά στη σχέση Πανεπιστημίου και κοινωνίας. Το κλείδωμα των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο σκοτεινές εκδοχές του εργοδοτικού αυταρχισμού. Η παρεμπόδιση εισόδου σε εκπροσώπους όχι μόνο του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και σε μέλη της Συγκλήτου, αποπνέουν την αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας ανέλεγκτης διοικητικής εξουσίας.

Ο κ. Φορτσάκης δεν προστατεύει το Πανεπιστήμιο. Ας μη φαντάζεται παντού ταραξίες. Ο κ. Φορτσάκης κλείνει το Πανεπιστήμιο, για να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική μετάλλαξη του. Τα προβλήματα των ΑΕΙ δεν δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους τους αλλά από τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που παροξύνθηκαν επί των Μνημονίων.

Όταν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, τότε ανενδοίαστα συμπαρατάσσεται με τις επιλογές καλλιέργειας έντασης και φόβου της καταρρέουσας κυβέρνησης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν το αναφαίρετο πολιτικό καθήκον τους, υπερασπιζόμενοι τα πολιτικά, εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τους αγώνες τους, με υψηλό αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης. Αυτό ακριβώς επισημαίνουν στην κοινή δήλωση τους. Ενώ ο Πρύτανης αποδέχθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του.

Υπό αυτούς τους όρους δεν έχει κανένα νόημα η σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κ. Φορτσάκη. Το ΕΚΠΑ δεν είναι η ΝΕΡΙΤ».