Το παρασκήνιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο έδωσε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρεμένος που συνόδευε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου, ο κ. Βαρεμένος είπε πως ήταν μια εκτενέστατη συνάντηση-ενημέρωση που κράτησε περίπου 3,5 ώρες. 

«Τι πιο φυσιολογικό να ενημερώνεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», τόνισε προσθέτωντας πως στα εθνικά θέματα πρέπει να αναζητούνται συγκλίσεις,ενώ πρόσθεσε πως είναι αφύσικο «ο πρωθυπουργός είναι αφύσικο να μην έχει καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον ενημερώσει για διάφορα θέματα εθνικά». 

Ο κ. Βαρεμένος είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Βαρεμένο και τον κ. Παππά, ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα από τους επιτελάρχες του Πενταγώνου

Χαρακτηριστικά ο κ. Βαρεμένος είπε πως ο κ. Τσίπρας πιο πολύ ρωτούσε παρά δέχτηκε ερωτήσεις ενώ όπως αποκάλυψε αφού ρωτήθηκε από τον Τάκη Χατζή είπε πως έγινε σφαιρική ενημέρωση για το θέμα της στρατιωτικής θητείας ενώ δεν έγινε εκτενής αναφορά στα μισθολογικά των ενστόλων. 

Στον πυρήνα πάντως της ενημέρωσης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και οι τουρκικές προκλήσεις.