«Όχι μόνο βγαίνουμε από το μνημόνιο, αλλά θα είμαστε και απόλυτα ασφαλείς» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 13ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς «την πόλωση δεν τη θέλει κανένας, αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις» και προσέθεσε:

«Τα δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα αρκεί να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

Έκανε εξάλλου απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης λέγοντας πως «πετύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε».

«Πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους. Αυτά έδωσαν στην χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια για την χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι υπάρχουν και κάποιοι που ειρωνεύονται ή προσπαθούν να καταργήσουν τέτοιες επιτυχίες, τους βρήκαμε απέναντι όταν για παράδειγμα καταργήσαμε το καμποτάζ.

«Ο τουρισμός μπορεί να εξελιχθεί σε ατμομηχανή της εξόδου από την κρίση και της εισόδου στην ανάπτυξη», επεσήμανε αναφερόμενος στις επιτυχίες του κλάδου κατά τη θερινή περίοδο.

Όπως είπε η Ελλάδα μπορεί και θα εξελιχθεί σε μοναδικό προορισμό νησιωτικού τουρισμού, καθώς και να αναπτύξει επί μέρους κλάδους όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα μπορεί να αποτελέσει προορισμό για τουριστικά σκάφη αλλά ακόμα περισσότερο να αναδειχθεί στον τομέα κατασκευής τουριστικών σκαφών.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, ο τουρισμός μπορεί να είναι ο καταλύτης για την ανάπτυξη πολλών άλλων κλάδων, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα διαθέτει τα απαραίτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.