Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Το «σήμα» έχει πέσει, τα sms «φεύγουν» κατά χιλιάδες. Η «μάχη» της Κρήτης θα γίνει την Παρασκευή προειδοποιούν πολλοί Πασόκοι. Την Παρασκευή στο Ηράκλειο μιλάει ο Γιώργος Παπανδρέου. 

«Θα γίνει χαμός» λέει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που τα έχει δώσει όλα για αυτή τη συγκέντρωση του Παπανδρέου. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη και αναμένεται κοσμοσυρροή στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού η οποία γίνεται με αφορμή την έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». 

Όμως, είναι πολιτική παρέμβαση και ο πρώην πρωθυπουργός αν και έχει αποφασίσει πως δε θα δώσει στον Ευάγγελο Βενιζέλο αφορμή για να τον διαγράψει θα πει πολλά πράγματα και για το ΠΑΣΟΚ και για την κυβέρνηση. 

Ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επιθυμούν να «κερδίσουν» τις εντυπώσεις με μια μεγάλη συγκέντρωση. Θέλουν να δείξουν πως και ο Παπανδρέου έχει λαϊκό έρεισμα και πως υπάρχει ακόμη το ΠΑΣΟΚΘέλουν να δείξουν πως το πρόβλημα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι επιλογές του. 

Το πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι πρέπει να πράξει. Δηλαδή αν θα κάνει κίνηση αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου εντός του ΠΑΣΟΚ ή θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. Ακούει πρώην συνεργάτες του, βλέπει αρκετό κόσμο όμως απόφαση δεν έχει πάρει.

Σε πρώτη φάση παίζει με τα νεύρα του Ευάγγελου Βενιζέλου την ώρα που «παπανδρεϊκά» στελέχη πολιορκούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να κάνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι της Δημοκρατικής Παράταξης.