current views are: 2

22 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση07:49

Παρέμβαση Κουβέλη για Κυπριακό και πόθεν έσχες

Στη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. 

Δημοσίευση 07:49’
αρθρο-newpost

Στη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. 

Στη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης

«Η νομοθετική ρύθμιση του 2012 αναφορικά με τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων εκείνων που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί είναι απόλυτα ορθή και ο έλεγχος αυτός πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, διότι τον οφείλει το πολιτικό σύστημα αυτόν τον έλεγχο, τον οφείλουμε όλοι, υπηρετώντας τη διαφάνεια». 

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός πράγματι – πολλές φορές αδίκως – έχει καταστήσει όλους εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική, συνώνυμο της διαφθοράς και της παρανομίας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ορθή νομοθετική ρύθμιση πρέπει να υλοποιηθεί και πρέπει ταχύτατα να προχωρήσει, προκειμένου με ένα τρόπο εξαιρετικά δημόσιο τα αποτελέσματα του ελέγχου να παραδοθούν στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Επαναλαμβάνω ότι είναι οφειλόμενη πράξη και της δικαιοσύνης όπου προκύπτουν ζητήματα να τεθούν στον δικαστικό έλεγχο».

 Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ και τις τουρκικές προκλήσεις ο κ. Κουβέλης είπε πως «ο καθένας και η κάθε μία χωριστά και ολόκληρη η Βουλή να αξιώσουμε να αντιμετωπιστεί και να αποκρουστεί η παράνομη, στη βάση και του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριφορά της Τουρκίας. Οφείλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ δε περισσότερο, όταν η Κύπρος είναι κράτος- μέλος της, οφείλει ο ΟΗΕ να αποκρούσει με τον θεσμικό τρόπο, που αυτά τα όργανα, αυτά τα σώματα γνωρίζουν, αυτά τα οποία απαράδεκτα, σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου  πράττει η Τουρκία».

 


σχετικα αρθρα