«Βουλιάζουν» οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τάσου Κουράκη.

Το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε πανικό, βλέποντας τους υποψήφιους που στηρίζουν, να καταρρέουν, και, από την άλλη, η ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, διότι εκτός από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, είναι εναντίον του Μνημονίου, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα το εφαρμόσει, είπε ο κ. Τσίπρας.

Το Μνημόνιο δεν είναι για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, αντιθέτως, την οδηγεί στη χρεοκοπία, επισήμανε και πρόσθεσε: «Στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας το Μνημόνιο έχει ταυτιστεί με τη χρεοκοπία. Η κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση, αλλά και την ηθική νομιμοποίηση απέναντι στην ελληνική κοινωνία».