Μια αμφίσημη δήλωση, που διαφέρει από την κυβερνητική θέση για αποχώρηση από το ΔΝΤ έκανε ο Νίκος Δένδιας.

« Εγώ δεν είμαι της λογικής του να φύγει ή να μείνει. Ούτως ή άλλως η χώρα έχει μια σύμβαση ακόμη δυο ετών με το ΔΝΤ. Είναι μικρά τα ποσά όμως», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι τώρα, στις  31/12/2014,  λήγει το τεράστιο κομμάτι αυτής της συμφωνίας. Δηλαδή το μνημόνιο που αφορά τη σχέση μας με τους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας. Και μένει ένα μικρό κομμάτι που είναι το ΔΝΤ, που είναι κάτι δισεκατομμύρια. Και εκεί γίνεται μια διαπραγμάτευση, διότι το ύψος αυτού του ποσού δεν δικαιολογεί τη μορφή της εποπτείας η οποία σήμερα ασκείται» εξήγησε.

Μιλώντας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τόνισε πως «είναι σε τελική συζήτηση με την τρόικα και νομίζω ότι αρκετά σύντομα θα μπορέσει να δοθεί και σε αυτά μια λύση», ενώ ξεκαθάρισε πως «Τα "κόκκινα" δάνεια έχουν ένα δικό τους ρυθμό όσον αφορά τις οφειλές προς τις τράπεζες. Είναι καλό όμως όταν ρυθμίζουμε μια επιχείρηση, να τις ρυθμίσουμε όλες τις οφειλές, εφόσον είναι βιώσιμη. Γιατί μιλάμε για τις βιώσιμες επιχειρήσεις και μιλάμε και για τις επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε απατεώνες, σε μπαταξήδες».