Την ξεκάθαρη θέση του για το χρέος ανέπτυξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε λόγο για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους. 

Μιλώντας στον Realfm και τους Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου ο κ. Λαφαζάνης είπε πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα αφήγημα από τις συλλογικές αποφάσεις. 

«Με το πάγωμα συμφωνείτε;»,  Συμφωνώ με την άποψη για διαγραφή του χρέους» απάντησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αδειάζοντας έτσι τον Γιάννη Δραγασάκη και άλλα στελεχη του κόμματος που κατά καιρούς έχουν εκφράσει εναλλακτικές απόψεις σχετικά με τη διαχείριση του χρέους. 

Ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας στην ερώτηση του Τάκη Χατζή ξεκαθάρισε πως δεν σχολιάζει συναδέλφους του και ξεκαθάρισε με σαφήνεια πως «Θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, αυτή θα είναι η διεκδίκησή μας. Δεν είναι η προσωπική μου άποψη είναι η απόφαση του κόμματος μέσα από τα συλλογικά του όργανα». 

Σχτικά με το μνημόνιο είπε πως επειδή οι δηλώσεις του κατά καιρούς παραποιούνται και για αυτό επανέλαβε πως η θέση του είναι πως το μνημόνιο θα καταργηθεί με νόμο μέσα από τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες.