Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα νέου Μνημονίου.

«Υπάρχει σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο μπορούν να το κουκουλώσουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Λαφαζάνης» είπε, μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm.

Ο κ. Χαρδούβελης έχει ένα πολύ μεγάλο βάρος πάνω του» είπε για τον υπουργό Οικονομικών. «Η Ελλάδα κάνει σημαντική προσπάθεια σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Σε Ιρλανδία και Πορτογαλία οι αντιπολιτεύσεις δεν ενόχλησαν» είπε ακόμα.

Η κυρία Βούλτεψη τόνισε ότι «έπρεπε οπωσδήποτε να ξεκινήσει η συζήτηση για την έξοδο από το πρόγραμμα. Υπάρχει η δήλωση του Eurogroup περί συνετής εξόδου», είπε αναφερόμενη στο εάν ήταν η σωστή χρονική στιγμή. «Όλα είναι μέσα στη συζήτηση» είπε ερωτηθείσα για την προληπτική γραμμή στήριξης. «Δεν υπάρχει θέμα μνημονίου αλλά η χώρα θα τηρεί τις δεσμεύσεις της» σημείωσε ακόμα.

«Εκλογές θα γίνουν και πρέπει να γίνουν όταν θα τελειώσει η θητεία αυτής της Βουλής. Εμείς προσπαθούμε για να βγει από την κρίση χωρίς αναταράξεις».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «θα βρεθούν τουλάχιστον 180 υπεύθυνοι βουλευτές» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κ. Βούλτεψη, τέλος, υποβάθμισε τις δηλώσεις Δένδια περί ΔΝΤ.