Σε πάρα πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον Πρόεδρο της Αυστρίας, Χάινς Φίσερ, στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για την Ελλαδα και θυμήθηκε ότι στο σχολείο είχε διδαχτεί κλασική παιδεία και την αρχαία ελληνική ιστορία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα θέματα της οικονομίας και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αυστρίας για τη μεγάλη πρόοδο της χώρας στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα.

Και οι δυο έκαναν ειδική αναφορα στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή αυστριακών τουριστών στην Ελλαδα.

Ο κ. Φίσερ ενημέρωσε, απο την πλευρά του, για την κατάσταση στη χώρα του και για τις προσπάθειες του αυστριακού κράτους να κρατήσει τα ελλείμματα κάτω από 3%. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τις προσπαθείες της Ελλάδας.

Συμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον κ. Φίσερ ότι κάνουμε τα τελευταία βήματα για να βγούμε απο την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω απο έξι χρόνια και πως έχουμε κάνει τις περισσότερες και μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις, που έχουν γίνει ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αναφερθηκε στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού τις οποίες ο κ. Φισερ αναγνώρισε, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία.

Επιπλέον, ανέλυσαν τα θέματα της διεθνούς σκηνής, με αναφορές στην Ουκρανία, στο θεμα του «Ισλαμικού κράτους» και στο Κυπριακό. Μίλησαν, τέλος, και για τα θέματα της παράνομης μετανάστευσης.