current views are: 1

22 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση16:07

Ανταλλαγή «πυρών» Μητσοτάκη – Μητρόπουλου για παράνομες προσλήψεις

«Πόλεμο» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Μητρόπουλου προκάλεσε πόρισμα του ΑΣΕΠ, που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και «δείχνει» το Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου να έχει προβεί σε παράνομες προσλήψεις.

Δημοσίευση 16:07’
αρθρο-newpost

«Πόλεμο» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Μητρόπουλου προκάλεσε πόρισμα του ΑΣΕΠ, που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και «δείχνει» το Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου να έχει προβεί σε παράνομες προσλήψεις.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, στον Δήμο Κερατσινίου, ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου.

Την αρχή έκανε στην τοποθέτησή του ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε σε σχετικό πόρισμα του ΑΣΕΠ που επικαλείται αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου το 2014, σε αρνητική κρίση του κ. Μητρόπουλου για τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου το 2004.  

«Το πόρισμα είναι κόλαφος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Οι ως άνω δημοτικοί σύμβουλοι είχαν πλήρη γνώση ότι ο καθηγητής τους δήλωσε ότι ουδείς εκ των υπαλλήλων δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Φορώντας το καπέλο του έγκριτου εργατολόγου τους είπατε ότι φυσικά και δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις, αυτό που κάνετε είναι υποκρισία. Σας βλέπω αγανακτισμένο, κι εγώ θα αγανακτούσα στη θέση σας. Όλοι παραπλανημένοι είναι σε αυτό τον τόπο. Επειδή είναι φτωχοί αν και μπήκαν παράνομα, θα πρέπει να μείνουν. Αυτό λέτε;».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ζημιά για τον φορολογούμενο ανήλθε στα 2,1 εκατ. ευρώ για έναν μόνο δήμο, εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του που η «αριστερά της ισότητας, έρχεται και αγκαλιάζει ρουσφέτια παλιάς εποχής».

Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος, είπε ότι από το 2012, ο υπουργός «ορκίστηκε με ιταμό ύφος στη τρόικα να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά 150.000 ως το 2015».

Όπως εξήγησε, δεν χαρακτήρισε παράνομες τις μονιμοποιήσεις αλλά ότι δεν πληρούν τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. «Ο Τσίπρας το είπε, στα πλαστά δικαιολογητικά και στις αξιόποινες πράξεις, έχουμε τελειώσει.», πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος και επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας ότι θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους που τους έχει εκμεταλλευτεί τόσα χρόνια το κράτος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο πόρισμα του ΑΣΕΠ που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, αναφέρεται στη σελίδα 31 , ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου είπε:

«Όλα τα προγράμματα κατάρτισης, επιμόρφωσης, ΟΑΕΔ, Κοινωνικής Μέριμνας, με ερωτηματικό, και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όλα εξαιρούνται, δηλαδή δεν μπορούν όσα στοιχεία και αν βάλουμε εμείς, να μονιμοποιηθούν, να γίνουν αορίστου χρόνου. Αυτή είναι η άποψη του κ. Μητρόπουλου (…) Γι’ αυτό σήμερα όπως σας είπα, πήγα στον καθηγητή του εργατικού δικαίου πριν το ΔΣ, τον κ. Μητρόπουλο και του έβαλα το θέμα όπως έχει και μου είπε τις απόψεις του ο άνθρωπος. Επί τέλους πρέπει κάποιους ανθρώπους που έχουν κάποιες γνώσεις περισσότερες από μας να τους σεβόμαστε και ν’ ακούμε τι λένε. Τα προγράμματα λοιπόν κατάρτισης, επιμόρφωσης, ΟΑΕΔ, Κοινωνικής Μέριμνας ή ευρωπαϊκά προγράμματα δεν μονιμοποιούνται».


σχετικα αρθρα