Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος
 
Μέσα σε κλίμα έντασης, όπως και αναμενόταν, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Βουλευτές απ' όλο τα μήκη του πολιτικού φάσματος, επιτέθηκαν στον κ. Γεωργίου, ενώ ειδικά εκείνοι της ΝΔ, αναφέρθηκαν εκτενώς στην υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, είπε ότι απάτες γίνονταν στο παρελθόν, ενώ πλέον τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ γίνονται πλέον αποδεκτά διεθνώς. «Δεν είναι δικά μου λόγια για τις απάτες. Η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής από τον Ιανουάριο του 2010 και το ψήφισμα του Μαρτίου του 2014 του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κάνει λόγο για απάτες και λαθροχειρίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην αποκάλυψη των ονομάτων όσων όπως υποστήριξε διέπραξαν απάτες, οδήγησε τον πρόεδρο της επιτροπής, κ. Μαρκόπουλο να πει «δεν μπορείτε να προσβάλλετε τη βουλή. Ποιος είναι ο απατεώνας; Δεν είστε υπεράνω του κοινοβουλίου».

Από την πλευρά του ο Ν. Νικολόπουλος, ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας τον κ. Γεωργίου, ότι φούσκωσε το έλλειμμα, ενώ αναρωτήθηκε: «Ποιες είναι οι πλάτες του κ. Γεωργίου;».

Στο θέμα της αλλοίωσης των δημοσιονομικών στοιχείων, αναφέρθηκε και ο κ. Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι παραποιήθηκαν το 2009.

Ακόμα, κριτική στην ΕΛΣΤΑΤ ασκήθηκε και για τον υψηλό προϋπολογισμό και το  μισθολόγιο (οι εργαζόμενοι ΠΕ αμείβονται με 2407 ευρώ το μήνα μεικτά και 2109 οι ΔΕ).  

Στο θέμα αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων οι Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ, η Ξηροτύρη της ΔΗΜΑΡ.