current views are: 1

22 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση17:34

Άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δημοσίευση 17:34’
αρθρο-newpost

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και την ενημέρωση που τους παρείχε ο υπουργός Οικονομικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Όπως διαμήνυσαν ο κ. Βενιζέλος αλλά και ο κ. Χαρδούβελης η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση των επαφών με την τρόικα,  μετά και την ενημέρωση που τους παρείχε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ότι «Σχέδιο Β δεν υπάρχει και όποιος το σκέφτεται παίζει με τη φωτιά» και ότι «τίποτα δεν θα τινάξει τίποτα τα πράγματα στον αέρα. Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου οπότε πραγματοποιείται η τελευταία Σύνοδος Κορυφής του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες». 

«Τάχιστα θα έρθει η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο. Και όταν λέω τάχιστα, το εννοώ» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή ενώ αύριο θα κατατεθεί και η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν μόνο ζητήματα για την οικονομία, ενώ όταν τέθηκε το ζήτημα των ενδοκυβερνητικών τριβών και πιο συγκεκριμένα της κόντρας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, συμφωνήθηκε να παραπεμφθεί σε επόμενη συνάντηση.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημερώνοντας τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των εσόδων.

Γ.Γ.


σχετικα αρθρα