current views are: 1

23 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση04:00

Γκίκας Χαρδούβελης και Νίκος Δένδιας, οι δύο… αδύναμοι κρίκοι της κυβέρνησης

Όταν πριν επτά μέρες ο Τάκης Χατζής έγραφε «υπουργοί της πλάκας πληγώνουν την κυβέρνηση», ομολογώ ότι είχα σκεφτεί ότι ενδεχομένως  είναι πολύ σκληρός στην κριτική του.

Δημοσίευση 04:00’
αρθρο-newpost

Όταν πριν επτά μέρες ο Τάκης Χατζής έγραφε «υπουργοί της πλάκας πληγώνουν την κυβέρνηση», ομολογώ ότι είχα σκεφτεί ότι ενδεχομένως  είναι πολύ σκληρός στην κριτική του.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Όταν πριν επτά μέρες ο Τάκης Χατζής έγραφε «υπουργοί της πλάκας πληγώνουν την κυβέρνηση», ομολογώ ότι είχα σκεφτεί ότι ενδεχομένως  είναι πολύ σκληρός στην κριτική του. Αυτοκριτικά δηλώνω ότι έκανα λάθος! Και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η δική μου διαπίστωση, όσο το γεγονός ότι φαίνεται να το πιστεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός! Και- μετά τα «προσωπικά», ερχόμαστε στο ρεπορτάζ: 

Όσο μένεα πνέει κατά της τρόικας ο Αντώνης Σαμαράς, άλλο τόσο «τα έχει πάρει στο κρανίο» με μερικούς υπουργούς οι οποίοι αποδεικνύονται ανίκανοι να διαχειριστούν σημαντικά θέματα, όπως τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα σε εφορίες και ταμεία, αλλά και τα «κόκκινα δάνεια». 

Ο Πρωθυπουργός έχει βάλει… γκάζια στους συναρμόδιους υπουργούς να λύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την τρόικα (η οποία εγείρει θέματα από το πουθενά) και η νομοθετική ρύθμιση να έρθει πάραυτα στη Βουλή. Αργά χθες το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν ότι θα κατατεθεί σήμερα Πέμπτη.  

Χθες, όλοι οι εμπλεκόμενοι, συνέχιζαν να πετάνε ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών. Άλλοι δια συνεργατών και άλλοι απ’ ευθείας, διαβεβαίωναν τους δημοσιογράφους ότι έχουν πράξει αυτό το οποίο έπρεπε και αποποιούνταν κάθε ευθύνη.  

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, φαίνεται ότι οι Γ. Βρούτσης και Χρ. Σταϊκούρας έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις σε εφορίες και ταμεία. Πρόταση έχει καταθέσει και ο Ν. Δένδιας για τα «κόκκινα δάνεια». Ωστόσο φαίνεται ότι οι προτάσεις δεν αλληλοσυνδεόταν, όπως ζητούσε η τρόικα. Και εκεί έγινε το… κακό. Ενώ το υπουργείο Οικονομικών ως προϊσταμένη αρχή θα έπρεπε να βρει κοινό βηματισμό με τον Ν. Δένδια, ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν μπόρεσε να παίξει το ρόλο που του αναλογούσε.  

Ο υπουργός Οικονομικών έλεγε τα δικά του, ο Ν. Δένδιας επέμενε στα δικά του, οι διαφορετικές ρυθμίσεις έβρισκαν αντίθετη την τρόικα, το όλο θέμα βάλτωσε, τα έσοδα έπεσαν κατακόρυφα καθώς όλοι περίμεναν (δικαίως) τις ρυθμίσεις, αλλά κανείς δεν κινούνταν για την επίλυσή του προβλήματος και η στρατηγική της κυβέρνησης σημείωσε μεγάλη καθυστέρηση.  

Συνομιλητές του Α. Σαμαρά έλεγαν ότι λίγες φορές έχουν δει τον Πρωθυπουργό θυμωμένο  τόσο πολύ, όσο τον είδαν τις τελευταίες μέρες. Πρόσθεταν μάλιστα ότι η εντολή «λύστε το θέμα σήμερα» είχε σαφώς τη μορφή τελεσίγραφου με πρώτους αποδέκτες τους δύο… αδύναμους κρίκους: Τον Γκίκα  Χαρδούβελη και τον Νίκο Δένδια. 


σχετικα αρθρα