Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Προσωπικά τον πρωθυπουργό  στοχοποιεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την καθυστέρηση των ρυθμίσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία άλλα και για την κωλυσιεργία που υπάρχει στην διευθέτηση τον κόκκινων δανείων. Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί και πάλι να επιρρίψει τις ευθύνες για την κακοδιαχείριση των θεμάτων σε υπουργός , υφυπουργούς αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους προκειμένου να αφήσει στο απυρόβλητο τον πρωθυπουργό.

Η Κουμουνδούρου επιμένει ωστόσο ότι η μία εφαρμογή της ρύθμισης έχει να κάνει και πάλι με το ότι η δικομματική κυβέρνηση δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις της στην τρόικα και γι αυτό σήμερα οι δανειστές αντιδρούν. Υποστηρίζουν μάλιστα  ότι το θέμα των δόσεων είναι τόσο σοβαρό που μπορεί να δημιουργήσει στην κυβέρνηση ανυπέρβλητα προβλήματα αφού από την μια πλευρά βρίσκεται η τρόικα που αντιδρά στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις και απειλεί ότι δεν θα αποδεσμεύσει τη δόση των 7,1 δις. ευρώ αν η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς στην εφαρμογή της δέσμευσης και από την άλλη έχουν σταματήσει οι εισπράξει αφού όσοι χρωστάνε περιμένουν τις  δόσεις.

 «Η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 70 δισ. και η απαράδεκτη καθυστέρηση για τη ρύθμισή τους, είναι χαρακτηριστικές του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης ανέφερε χθες κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Μια κυβέρνηση που συνεχίζει να μιλά τη μια μέρα για τέλος του μνημονίου και την άλλη να παρακαλά την τρόικα για να εγκρίνει τις ανεπαίσθητες πρωθυπουργικές εξαγγελίες, δεν μπορεί να πείσει ότι έχει την οποιαδήποτε πρόταση για έξοδο από την κρίση. Κάθε μέρα που περνά με τον κ. Σαμαρά πρωθυπουργό είναι μια μέρα χαμένη για τη χώρα και τους πολίτες της.»

 Παράλληλα για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται στους πολίτες αφερέγγυος επισημαίνουν ακόμα  οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφού δόσεις ακούνε  από το καλοκαίρι και δόσεις δεν βλέπουνε. Και εκτός όλων των άλλων κάθε τόσο αλλάζουν και οι ρυθμίσεις, τα κριτήρια αλλά και ο αριθμός δόσεων.»

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ακόμα  με δηκτικότητα και στην συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου λέγοντας ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί προσπαθούν να διασωθούν χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. «Κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. «Υπόσχονται δόσεις και ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια ενώ στην πραγματικότητα έχουν  χάσει τον μπούσουλα,  την ψυχραιμία τους αλλά και την όποια αξιοπιστία είχαν έναντι των δανειστών.»

Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μέσα από αυτή την διαδικασία η κυβέρνηση μπορεί να θέλει να κάνει ηρωική έξοδο προσφεύγοντας στις κάλπες με το επιχείρημα ότι αυτοί ήθελαν αλλά δεν τους άφησαν.