Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Γέλασε λίγο το χειλάκι των στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετά την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse που δίνει στο κόμμα τους 6,5% ως προς την πρόθεση ψήφου και 7% ως εκτίμηση εκλογικής επιρροής. 

Ως γνωστόν οι τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης είχαν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία της Χαριλάου Τρικούπη που διαπίστωνε ότι ενδεχομένως να συναντήσει ακόμη και πρόβλημα εισόδου του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, εάν συνεχιστεί η δημοσκοπική πτώση του τελευταίου τριμήνου. 

Ένας επιπρόσθετος λόγος για τον οποίο αναθάρρεψαν στο ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη εταιρία τοποθετούσε και πριν από τις ευρωεκλογές τον μικρό κυβερνητικό εταίρο σε ποσοστά που βγήκαν και στην κάλπη. Έτσι, στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να πιστεύουν ότι εκλογικά θα κινηθούν πολύ καλύτερα απ' ότι προβλέπουν άλλες δημοσκοπήσεις. 

Η Χαριλάου Τρικούπη αφιέρωσε και χθες ιδιαίτερο χρόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος φαίνεται πως βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της κριτικής της. 

Η πράσινη υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε σχέση με το νομοσχέδιο για τα "ανοιχτά δεδομένα" που έριχνε σκιές στην "Διαύγεια" ρίχνοντας την ευθύνη για την σχετική τροπολογία (που αποσύρθηκε) στο υπουργείο Οικονομικών.  Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ όμως φρόντισε να υπενθυμίσει ότι ο ίδιος ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης "είχε αποδεχθεί και υπογράψει την σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών" επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα "Διαύγεια"

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος έλεγε στην Βουλή ότι η προσπάθεια της "Διαύγειας" γίνεται μερικές φορές από πάρα πολλούς αντικείμενο υπονόμευσης" σχολιάζοντας ότι δεν διέλαθε της προσοχής του κ. Μητσοτάκη ότι μία διάταξη της τροπολογίας υπονόμευε το νομοθέτημα φέροντας την υπογραφή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες νέο διάβημα για την στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης έκανε χθες το βράδυ στον πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.