«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, δίνοντας σκληρή μάχη κατά την περιπέτεια της υγείας του» ανέφερε σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη σημειώνοντας ότι «διακρίθηκε για την εργατικότητά του, το ήθος του και τη μαχητικότητα στην υπεράσπιση των απόψεών του».

«Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς αγώνες στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ από το 1977 έως το 1985, ως επικεφαλής της "Πανσπουδαστικής" και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης" και συνέχισε στην "Αυγή"» ανέφερε και πρόσθεσε:

Συνέχισε να δίνει ιδεολογικές μάχες από το δημοσιογραφικό μετερίζι με την ξεχωριστή πέννα του και την ίδια μαχητικότητα. Εργάστηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την «Εξουσία», τον «902 Αριστερά στα FM», τον « Planet», το «Έθνος» και στην «Ημερησία» ως διευθυντής σύνταξης από το 2001 μέχρι τέλους. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφο Σοφία Φασουλάκη, τα τρία παιδιά τους και τους οικείους του.