Γράφει ο Παναγιώτης Τζανννετάτος

Κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η πολυαναμενόμενη τροπολογία για την αύξηση σε 100 των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές έναντι του Δημοσίου, που περιλαμβάνει και τη μείωση κατά 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.

Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνουν οι ρυθμίσεις

Η τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα» θα εισαχθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια, αύριο Παρασκευή.

Μάλιστα, για να γίνει αυτό χρειάστηκε να υπάρξει εμβόλιμη συνεδρίαση (θα διακοπεί η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας και θα συνεχιστεί αύριο) γεγονός που αναγκάζει πολλούς βουλευτές να μην φύγουν για τις περιφέρειές τους.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα δεν θα ψηφίσει τη ρύθμιση καθ' ότι τη θεωρεί αποσπασματική, ωστόσο δεν θα ζητήσει ονομαστική, παρά τις σχετικές αρχικές σκέψεις που είχαν στην Κουμουνδούρου.

Στη συνέχεια, πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας είπε από το βήμα της βουλής ο Θ. Δρίτσας ότι η συνέχιση της εισφοράς αλληλεγγύης για δύο χρόνια συνιστά νέο μέτρο.